Mooie dorp Val d'Isère

Val d'Isere dorp

Val d'Isère

In 1930 werd de burgermeester van het kleine dorp Val d'Isère door ondernemer Jacques Mouflier erop gewezen dat het dorp een grote potentie had als skigebied. Vanaf toen ging het snel, de lokale bewoners werden omgeschoold van boer naar skileraar, de eerste hotels en winkels werden gebouwd, en in 1936 werd de allereerste skilift geopend.

Geschiedenis

Val d'Isere, een sportresort van wereldklasse, met zijn kampioenen (Killy, Goitschel) en zijn beroemde Bellevarde-gezicht, waar de Olympische Spelen van 1992 en de Wereldkampioenschappen van 2009 plaatsvonden, behoort tot de meest gerenommeerde en grootste resorts in Tarentaise met Tignes, Les Arcs of La Plagne. Met een capaciteit van meer dan 27 000 bedden heeft het resort een compleet en gediversifieerd aanbod. Ook heeft het resort veel aanbod als het gaat over activiteiten in Val d'Isere.

Geschiedenis Val d'Isere

Accommodaties

Het dorp ligt op 1.850 meter hoogte en de vele kilometers aan piste zijn goed bereikbaar vanuit het dorp. Mede hierdoor is Val d'Isère een populaire plaats bij wintersporters.Val d'Isère telt genoeg faciliteiten om je ook buiten het wintersporten te vermaken. Het dorp telt 73 restaurants, 30 bars/cafés, 3 discotheken en 1 bioscoop.

Kaart / Plattegrond