Mooie dorp Val d'Isère

Val d'Isere dorp

Val d'Isère

Sneeuwzekerheid in Val d'Isère is gegarandeerd, maar wat ook belangrijk is, is de sfeer van een verblijf in een authentiek bergdorp. In het centrum is een mooie barokke kerk en een cluster van oude chalets gebouwd in traditionele stijl met steen, hout en leisteen. Dit geeft het resort een gastvrije warme sfeer die grenst aan het magische. Slenter door het dorp, doe een beetje boodschappen, spreek af met je vrienden, blijf hangen bij een kopje koffie in een van de vele sfeervolle cafés en drink in de levendige sfeer. » Ontdek skigebied en regel je skihuur via Skiverhuur.nl/ValdIsere.

Authentieke charme

Val d'Isère, gelegen in het midden van een vallei, is vooral een dorp met een aanzienlijke authentieke charme dat het heeft weten te behouden door zijn groei in de loop der jaren. Het is een rustige plek met een breed scala aan accommodaties. Het doel is om alle faciliteiten te bieden om je vakantie tot een kostbare herinnering te maken. Een aantal chalets is ski-in, ski-out, maar waar je ook verblijft, er is overdag en 's avonds een regelmatige gratis busdienst om gemakkelijk van en naar de pistes te komen. Val d'Isère is echt een unieke plek voor een vakantie. Dwaal door de verlichte straten waar de winkeliers je graag helpen om precies datgene te vinden waarnaar je op zoek was. Neem de tijd, drink wat met je familie of vrienden, loop door de hoofdstraat en drink een warme chocolademelk met je kinderen. Geniet van de momenten!

Wintersport boeken

Geschiedenis

In 1930 werd de burgermeester van het kleine dorp Val d'Isère door ondernemer Jacques Mouflier erop gewezen dat het dorp een grote potentie had als skigebied. Vanaf toen ging het snel, de lokale bewoners werden omgeschoold van boer naar skileraar, de eerste hotels en winkels werden gebouwd, en in 1936 werd de allereerste skilift geopend. Val d'Isere is een skiresort van wereldklasse waar in 1992 de Olympische Spelen werden gehouden. 

Residence La Daille

Veel meer dan alleen skiën

Het bergdorp Val d'Isère ligt op 1.800 meter hoogte en de vele kilometers aan piste zijn goed bereikbaar met de gondels vanuit het dorp. Mede hierdoor is Val d'Isère een populaire plaats onder wintersporters. Val d'Isère heeft genoeg faciliteiten om je ook buiten de piste te vermaken, denk hierbij aan het zwembad en wellness centrum Aquasportif. Het dorp telt 73 restaurants, 30 bars/cafés, 3 discotheken en 1 bioscoop.

Zoek accommodatie

Pistekaart Val d'Isère

Pistekaart Tignes - Val d'isère - Espace killy Bekijk pistekaart Interactieve pistekaartPistekaart Skigebied Espace Killy
298 km piste totaal
198 km blauwe piste 66 %
75 km rode piste 25 %
25 km zwarte piste 8 %
Dal: 1.550 m - Hoogste punt: 3.450 m
7 gondels | 41 stoelliften | 29 sleepliften
1118 km v.a. Utrecht | reistijd: 11:10 uur

Plattegrond

Val d'Isère ligt op 1.130 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt ± 12 uur. Het dorp ligt op een hoogte van 1.800 meter en vormt samen met Tignes het skigebied Espace Killy.