Skipiste

Op naar Tignes!

Route en tol

De route naar Tignes gaat deels over Franse tolwegen en de tol kosten bedragen € 49,30 voor een enkele reis. Je gaat niet door Zwitserland dus een vignet is niet nodig. Wel moet je een milieu sticker op je auto plakken, deze kost € 3,11 + € 4,51 verzendkosten. Je kunt er ook voor kiezen om de tolwegen te vermijden maar dan duurt de reis 1:30 uur langer.

Autoroute naar Tignes

De afstand van Utrecht tot Tignes is ± 1.130 km en de reistijd bedraagt ± 11:30 uur.

Met de trein naar Tignes

Ook de trein is een mogelijkheid om lekker ontspannen in Tignes te komen. Het dichtstbijzijnde station is in Bourg Saint Maurice, een trein ticket boek je bijvoorbeeld via NS International. Een retourtje van Utrecht naar Bourg Saint Maurice is er al vanaf € 120,-. De reis duurt ongeveer 11 uur en je moet 4 keer overstappen. De resterende reistijd van Bourg Saint Maurice naar Tignes bedraagt 45 minuten. Je kunt je weg vervolgen met de bus of met een taxi.

Ticketprijzen

Met de bus naar Tignes

Wil je op wintersport of zomervakantie naar Tignes dan kun je een busreis inclusief accommodatie boeken bij Sunweb of Summit Travel. Je kunt ook een losse busreis boeken bij Interbus.

Bekijk busreizen

Vliegtuig

Wil je nog sneller in Tignes zijn, neem dan het vliegtuig naar Chambéry. De vluchttijd van Amsterdam naar Chambéry is 1:30 uur. Daarna is het nog 142 km (2:06 uur) reizen per taxi of bus naar Tignes.

Plattegrond Tignes

Tignes en Val d'Isère liggen in de regio Auvergne Rhône Alpes. Tignes ligt op een hoogte van 2.100 meter en heeft 2.365 inwoners. Val d'Isère ligt op 1.800 meter en heeft 1.602 inwoners.