Skigebied op 298km hoogte

Ski accommodatie

Tignes

In 1952 verdween het voormalige Tignes onder water door de bouw van een grote stuwdam. Na het verlies van het oude dorp Tignes werd in de jaren 60 besloten om een tiental meters hoger een nieuw dorp/skiresort Tignes te gaan bouwen.

Geschiedenis

Gelegen in de Franse Alpen, in het hart van het Nationaal Park van de Vanoise, is het skigebied verbonden met de Val d'Isère en ligt op het hoogtepunt van het seizoen verspreid over 300 km aan pistes, van het hoogste punt (de Grande Motte gletsjer - 3456 m) tot het laagste punt (Tignes les Brévières - 1550 m). In de winter gaan de adrenalinefans naar de ijsduikplek, het Bun J Ride platform of het "Pala's fou" sleeënparcours; de liefhebbers van uitgestrekte gebieden ontdekken Tignes vanuit de lucht met een paragliding of een microlight-sessie, terwijl de jongeren zich laten charmeren door een hondenslee-rit of een bungee-trampolinesessie.

tignes geschiedenis

Grande Motte-Gletsjer

Vanaf oktober skiet u als eerste op de blauwe, rode en zwarte pistes naast de regionale en nationale alpen- en freestyle-skiteams die druk bezig zijn met de training voor het komende seizoen. Gedurende de hele winter tot in mei kunt u genieten van uitzonderlijke skiomstandigheden dankzij de hoogte en het aspect van het gebied. In juli kunt u naast de trainingsteams het "zomerskiën" uitproberen, genieten van enkele afdalingen in het snowpark boven aan de piste of een hooggebergtegids inhuren om in alle veiligheid het prachtige panoramische uitzicht te verkennen dat u op 3656m ter beschikking staat!

Accommodaties

Tignes ligt aan de voet van de Grande Motte gletsjer op 2.100 meter hoogte. Hiermee is Tignes (na Val Thorens) het op één na hoogste skidorp van Europa. Naast de wintersport is er in Tignes nog veel meer te beleven. Het dorp telt 72 restaurants en 67 bars/cafés. Daarnaast zijn er 4 discotheken en 1 bioscoop. Met 14 hotels, 21 vakantiewoningen en meer dan 150 appartementen is er aan slaapplaatsen geen gebrek.

Off-piste

Tignes 1800

In december 2013 is een start gemaakt met het nieuwe project Tignes 1800, een nieuw dorp in het skiresort. Rondom een replica van de oude kerk van het voormalige Tignes worden prachtige nieuwe chalets en andere voorzieningen gebouwd.

Kaart/ Plattegrond Tignes